Klijent: Frontline d.o.o.
Datum izrade: Juli 2023. godine

Opis projekta

WS – Frontline Welding Solutions je specijalizovani sektor unutar Frontline d.o.o., posvećen pružanju visokokvalitetnih rješenja u oblasti zavarivanja. Ovaj projekat obuhvatao je kreiranje sveobuhvatnog vizuelnog identiteta za FWS kroz izradu web stranice, brendiranje i strategiju društvenih mreža kako bi se odražavala stručnost, kvalitet i profesionalizam u oblasti zavarivanja.

Brendiranje:

Razvijen je moderni i prepoznatljiv logotip koji kombinuje elemente zavarivanja sa brend bojama Frontline d.o.o. Pažljivo odabrane boje, fontovi i vizualni elementi doprinijeli su kreiranju dosljednog i sofisticiranog brend identiteta koji odražava stručnost i pouzdanost FWS.

Web Stranica:

Dizajnirana je responzivna web stranica koja ističe ključne usluge, proizvode i ekspertizu FWS. Fokus je bio na vizuelnoj prezentaciji različitih zavarivačkih tehnika, opreme i projekata koje firma nudi. Web stranica je optimizovana za brzo učitavanje, laku navigaciju i mobilne uređaje, omogućavajući posjetiocima brzo pronalaženje potrebnih informacija i kontakata.

Društvene Mreže:

Kreirana je strategija društvenih mreža koja uključuje redovno objavljivanje relevantnog i privlačnog sadržaja, kao što su fotografije zavarivačkih radova, video materijali, savjeti i vodiči o zavarivanju. Dizajnirani su digitalni flyeri, reelovi i ostali vizuelni sadržaji koji su prilagođeni svakoj društvenoj mreži kako bi se maksimizirao uticaj i interakcija sa ciljnom publikom.

Kroz aktivnu prisutnost na društvenim mrežama, FWS je stvorio zajednicu i angažovao klijente i potencijalne klijente, podstičući dijalog, pružajući podršku i informacije o uslugama, te promovišući svoj brend na efikasan i atraktivan način.

Rezultat ovog sveobuhvatnog pristupa bio je stvaranje snažnog i prepoznatljivog brenda, povećanje online prisustva, unapređenje korisničkog iskustva i angažovanje zajednice na društvenim mrežama, što je doprinijelo daljem uspjehu FWS – Frontline Welding Solutions unutar Frontline d.o.o. grupacije.

WEBSHOP

DRUŠTVENE MREŽE I PROMO MATERIJAL